Sparbanken Lidköping är en lokal bank vars överskott återinvesteras i Lidköpingsbygden med omnejd via sponsring och ekonomiskt stöd till olika projekt genom vår ägare, Sparbanksstiftelsen Lidköping.

Kontor och medarbetare

Bankens verksamhetsområde omfattar Lidköpings Kommun och sträcker sig även över delar av Kinnekulle och Götene Kommun.

Bankens huvudkontor (och enda kontor) hittar du vid Nya Stadens Torg i centrala Lidköping. Här jobbar 65 personer med olika bakgrund, åldrar och erfarenheter i flera olika yrkesroller - privatrådgivare, jurister, företagsrådgivare, administration, lånehandläggare, kundtjänst och marknadsförare m.fl.

Som arbetsgivare värnar vi om vår personal och vill erbjuda en trygg och trivsam arbetsmiljö med modernt anpassade arbetsplatser som skapar arbetsglädje och engagemang.

Våra rådgivare är utbildade enligt de nya kraven på rådgivningsansvar och konsumentskydd för bankkunder.

Affärsidé och verksamhet

Med ca 30.000 kunder är vi marknadsledande inom vårt verksamhetsområde och bankens mål är att vi ska vara det självklara valet av ekonomisk partner för alla människor i vår närhet; Vi ska hjälpa människor och företag till en sund ekonomi och utveckla Lidköping till ett område som människor är stolta över. Tillsammans skall vi få Lidköping att växa.

De flesta av bankens medarbetare träffar dagligen bankens kunder. Antingen spontant inne på kontoret i kundtjänst, på ett bokat rådgivningsmöte eller digitalt via Teams eller telefon.

Varje kund är unik och vårt uppdrag är att hitta lösningar som passar var och en av våra privat- och företagskunder. Från sparande, lån, placeringar, försäkringar, nyföretagande, finansiering och pensionsplaner till allt inom våra digitala tjänster som förenklar vardagen.

Tillgänglighet är viktigt och det ska vara enkelt att kontakta oss. Därför erbjuder vi tidsbokning online och som kund kan du alltid kontakta oss via telefon eller via ett meddelande i Internetbanken/Sparbanksappen.

Kompetensutveckling och intern utbildning

Att vara en attraktiv arbetsgivare är viktigt för att kunna rekrytera nya medarbetare och för att behålla engagerade medarbetare. En betydelsefull komponent är att ge dig som medarbetare relevant utbildning och möjlighet till kompetensutveckling.

Kompetensutvecklingen kan ske genom utbildning, interaktivt eller lärarledda utbildningar, men minst lika viktigt genom det dagliga arbetet, utbytet med kollegor och möjlighet till karriärutveckling internt på banken.

Trivsel, friskvård och hälsa

Som medarbetare hos oss ska du känna att arbetet är roligt och stimulerande. Vi vill att du ska kunna kombinera karriär och privatliv, så att du känner att du har en balans i livet. Motion skapar förutsättningar för en god hälsa. Hälsan sätter vi i fokus eftersom en medarbetare som mår bra också presterar bra i sitt arbete.

Vi satsar på förebyggande friskvårdsarbete bland annat genom de aktiviteter som vår Fritidskommitté anordnar. 

Miljö och hållbarhet

Som en lokal bank har vi ett stort ansvar att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Det gör vi exempelvis genom att engagera oss i samhället genom sponsring till föreningar, utbildning i digitala tjänster till äldre och stärka kunskaper inom privatekonomi bland barn och ungdomar i Lidköpings kommun genom skolprojektet Ekonomikollen.

Är du intresserad av att bli en del av vårt härliga gäng så tar vi gärna emot din intresseanmälan!